Hobby’s voor mensen die geen tijd hebben voor een hobby

Als hardwerkende man of vrouw herkent u het misschien wel: u wil af en toe ontspannen, maar vindt daarvoor niet de tijd. Mede hierom kan het lastig om een geschikte hobby te vinden. Tijd voor sporten in clubverband of bij een sportclub heeft u niet. Want daarvoor moet u verplicht enkele keren per week opdraven. Met een werkrooster van 50 tot 60 uur per week is dat eerder een belasting dan echte ontspanning. Maar kunnen mensen die tijdgebrek hebben door werk of gezond dan helemaal geen hobby’s uitoefenen? Nee, natuurlijk niet. Alleen is het bij een tekort aan tijd zaak om goed na te denken over een hobby die onregelmatig en ook in korte tijd uitgeoefend kan worden. Gelukkig zijn er tal van hobby’s die u ook kunt uitoefenen als u maar een beperkte hoeveelheid vrije tijd weet vrij te maken. In dit blog zetten we leuke hobby’s op een rijtje die weinig tijd en investering kosten.

Hobby's voor mensen die geen tijd hebben voor een hobby
© Pixabay.com

1. Begin eens met schilderen

Een geschikte hobby om uit te oefenen als u structureel weinig tijd heeft, is schilderen. Er zijn tegenwoordig complete schilderspakketten en -cursussen beschikbaar, die u helpen om van A tot Z steeds betere schilderijen te maken. Het grote voordeel van deze hobby bij weinig tijd is het feit dat u kunt beginnen of stoppen met schilderen wanneer u maar wilt. Heeft u op een bepaalde dag of in een week weinig tijd, dan gaat u gewoon weer verder op het moment dat u wel voldoende tijd heeft. Verder is schilderen een hobby die veel voldoening geeft: u ziet namelijk direct het resultaat van uw werk.

2. Bouw een verzameling bijzondere spullen op

Wanneer u tijdgebrek heeft door d drukte in uw leven, is originele spullen verzamelen een geschikte hobby. Dit kunt u namelijk doen wanneer u wilt. Zo zijn er tal van mensen die postzegels verzamelen, bijzondere knuffels, modelautootjes, munten of aparte glazen. Een voordeel van verzamelen als hobby is dat dit vanachter de computer gedaan kan worden. Op verkoopsites kunt u wereldwijd zoeken naar spullen om uw verzameling uit te breiden. Verder is het natuurlijk mogelijk om hobbywinkels, kringloopwinkels en tweedehands shop te bezoeken om uw favoriete prullaria te kopen.

Hobby's voor mensen die geen tijd hebben voor een hobb
© Pixabay.com

3. Vergeet niet om voldoende lichaamsbeweging te krijgen

Ook al heeft u weinig tijd, het blijft belangrijk om elke week te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Zorg dat u minimaal zo’n vier uur per week in beweging bent. Bij tijdgebrek is bewegen lastig om in clubverband of met meerdere mensen te doen. Een teamsport zit er dan ook vaak niet in. Maar gelukkig zin er andere opties, zoals wandelen in de natuur of een eindje fietsen. Heeft u een hond, dan combineert u natuurlijk het nuttige met het aangename: tijdens het uitlaten pakt u dan al de nodige lichaamsbeweging mee. Lekker handig!

4. Gebruik een headphone om te leren of te ontspannen

Handige hobby’s die u bij tijdgebrek kunt uitoefenen, zijn naar uw favoriete muziek luisteren of een taalstudie volgen. Beide kunt u doen terwijl u aan het werk bent, aan het koken bent of even wat tijd over heeft. U zet gewoon een koptelefoon op uw hoofd tijdens het schoonmaken van uw woning, of zet in de auto muziek op of een auditieve taalstudie. Zo kunt u zonder al te veel inspanning lekker tot rust komen, of juist wat extra bijleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *