Niets zo relaxed als een ontspannen wandel met uw hond

Lekker met uw hond aan de wandel gaan: wie houdt hier niet van? Niets is er zo relaxed – en dat geldt zeker tijdens zonnige lentes en zomers – om een ontspannen wandeling te maken met uw huisdier. Maar op welke manieren kunt u dit lekker ontspannen doen? Immers, soms is de hond uitlaten helemaal niet zo fijn, omdat het best niet luistert of wanneer het slecht weer is. Als u onderstaande adviezen gebruikt, wordt aan de wandel gaan met uw hond nog leuker en comfortabeler dan dit al was! Maak gebruik van onze tips en de wandelingen met uw hond naderen de perfectie!

Niets zo relaxed als een ontspannen wandel met uw hond
© Pixabay.com

1. Doe uw hond altijd een leiband om

Een hond heeft het nodig om dagelijks minstens drie tot vier keer aan de wandel te gaan. Zorg ervoor dat één van deze wandeltochten wat langer duurt dan de ander, minstens drie kwartier. Dit is belangrijk zodat de hond even helemaal los kan gaan en al zijn of haar energie kwijt kan. Wanneer u op stap gaat met uw hond, is het belangrijk om de hond – die vaak flink enthousiast is – even gerust te stellen en aan uw hand en arm te laten ruiken. Zo komt de hond te rust. Doe uw huisdier altijd een leiband om, zodat de hond niet onverwacht kan wegspringen met alle gevaren van dien. Een halsband kan een hoop narigheid voorkomen en maakt de wandeling een stuk relaxter voor jullie allebei. Zorg er wel voor er minimaal twee vingers ruimte tussen de nek van de hond en de band zit.

2. Vergeet niet om handige accessoires mee te nemen

Hondenpoep moet, dat is puur fatsoen, opgeruimd worden als de hond onderweg zijn behoefte doet. Neem daarom poepzakjes en een schepje mee. Handig is ook om hondensnoepjes mee te nemen voor extra plezier, of bijvoorbeeld een balletje. Zijn jullie op een grote open ruimte, dan kan de halsband losgemaakt worden en is het tijd om even lekker samen te spelen met een bal, stok of ander voorwerp dat door uw hond geapporteerd kan worden

3. Maak meermalen contact met uw hond

Honden komen echt tot rust en ontspannen zich, als u regelmatig contact met uw huisdier maakt tijdens jullie wandel. Aai uw hond regelmatig, knuffel hem/haar en spreek de hond regelmatig met zijn of haar naam aan. Honden die voldoende aandacht krijgen, zijn een stuk relaxter en hebben minder stress. En dat is natuurlijk precies wat u wilt bereiken tijdens een ontspannen wandeling samen!

Niets zo relaxed als een ontspannen wandel met uw hon
© Pixabay.com

4. Laat uw hond vrij om te snuffelen

De neus is een van de belangrijkste lichaamsdelen die een hond heeft om de omgeving te verkennen en zich op het gemak te voelen. Het snuffelen kost energie en geeft een hond een bepaald controlegevoel. Hierdoor daalt het stressniveau van de hond aanzienlijk en voelt uw dier zich tijdens de wandeling een stuk ontspannender. Geef uw hond daarom tijdens jullie wandel de tijd om de omgeving te exploreren met zijn neus.

5. Ga slim om met de hondenband

De leiband die u tijdens de wandel gebruikt, gaat soms strak staan als uw hond enthousiast is of druk. Laat de leiband op zulke momenten vieren, tot deze weer wat slapper hangt. Dit kalmeert de hond en zorgt voor een relaxte wandeling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *