De mooiste wandelpaden in Europa

Als je van wandelen houdt, weet je dat het de ideale manier is om zoveel mogelijk van de omgeving te zien. Landschappen, natuurgebieden, monumenten, ruïnes, alles kan voorbij komen. Nederland heeft tal van indrukwekkende wandelpaden, maar als je liever een reis combineert met het maken van wandelingen, dan kun je kiezen uit ontzettend veel mooie routes door heel Europa. Met alle verschillende natuurgebieden die ons continent rijk is, is er voor iedere wandelliefhebber wat wils. Ben je benieuwd naar de mooiste en spannendste wandelpaden van Europa, lees dan snel verder.

De mooiste wandelpaden in Europa
© Pixabay.com

Muur van Hadrianus in Engeland
Deze wandeling is een aanrader voor iedereen die van geschiedenis houdt. Tijdens de route wandel je namelijk langs de overblijfselen van de grens van het Romeinse Rijk. De complete route is maar liefst 135 kilometer lang. Je kunt er delen van lopen, maar als je liever de complete route loopt, doe je er ongeveer zes dagen over. De wandeling is geschikt voor het hele gezin, aangezien de moeilijkheidsgraad laag is. Onderweg kom je langs allerlei historische monumenten die worden gecombineerd met prachtige vergezichten van het Engelse platteland.

El Caminito del Rey in Spanje
Ben je een wandelaar die graag spannende routes opzoekt, dan mag je el Caminito del Rey zeker niet overslaan. De route is kort geleden gerenoveerd, heeft een totale lengte van 7,7 kilometer en ligt in de provincie Malaga. De tocht loopt via smalle paden langs kliffen met stromend water. Het is verplicht de wandeling met een helm op en gezekerd aan een lijn af te leggen. Je moet wel tegen hoogte kunnen, want de route speelt zich af op 100 meter boven het water. Daarnaast is er een gedeelte tijdens de wandeling waar je over glazen platen kunt lopen.

De Warmebronnenweg in IJsland
Als je op zoekt bent naar een originele en avontuurlijke wandeling, dan is deze zeker weten uniek in heel Europa. In IJsland kun je namelijk een wandeltocht maken van 55 kilometer die je in vier dagen aflegt en die je langs de hoogtepunten van het land leidt. Één van die hoogtepunten zijn de indrukwekkende geisers en warm waterbronnen. Verder is het ruige vulkanische landschap heel indrukwekkend. Onderweg slaap je in een berghut die je op tijd moet reserveren en het is aan te raden met een goede uitrusting en conditie aan de wandeling te beginnen.

De mooiste wandelpaden in Europ
© Pixabay.com

Drei Zinnen in Italië
De meest prachtige wandelingen vind je in de Alpen. Één daarvan is de Drei Zinnen in de Dolomieten in Italië. Hier kun je kiezen uit allerlei soorten routes waarmee je een paar uur, een dag of een aantal dagen zoet bent. De tocht langs de bijzondere rotsformaties van de Drei Zinnen is heel indrukwekkend. Onderweg zijn er genoeg rustplaatsen en een restaurant waar je lekker kunt eten.

Plitvicemeren in Kroatië
Het nationaal park Plitvicemeren is ideaal voor mensen die houden van wandelen langs meren, watervallen en grotten. Er zijn verschillende wandelingen af te leggen die allemaal even uniek zijn. Omdat het een nationaal park is, is de natuur erg indrukwekkend en vooral in de zomer zijn de routes aan aanrader.

Pico de Arieiro in Madeira, Portugal
Een andere indrukwekkende wandeling kun je maken over een oude vulkaan van Pico de Arieiro. Overal in de omgeving kun je zien hoe vroegere vulkaanuitbarstingen het landschap hebben veranderd. De wandeling is vrij simpel en is dus geschikt voor de hele familie.

One reacties op “De mooiste wandelpaden in Europa

  1. Antwoord
    Eleonoor

    Hadrian’s Wall 😀 Top, staat op mijn lijstje. Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *