Entertainment op jouw feest: zo pak je het aan

Geef je binnenkort een feestje? Dan is het belangrijk dat je ook aan het juiste entertainment denkt voor je feest. Het entertainment dat je zal kiezen, zal namelijk een grote invloed hebben op de sfeer van je feestje. Het perfecte entertainment kiezen is echter niet makkelijk, er is zoveel keuze. Weet je niet welke entertainment je op jouw feest moet voorzien? Hieronder geven we je enkele tips!

Entertainment op jouw feest zo pak je het aan
© Pixabay.com

Hoeveel mensen nodig je uit?

Om te kunnen bepalen welk entertainment voor jou feest het beste is, kan je beter rekening houden met de grootte van het publiek. Als je echt veel mensen uitgenodigd hebt, dan is één entertainer misschien niet voldoende en moet je gaan kijken naar meerdere entertainers.

Zal je publiek zitten of staan?

Heb jij op je feest tafels voor iedereen voorzien, zodat ze kunnen zitten of is het eerder de bedoeling dat je gasten blijven staan. Je zou misschien denken dat het niet uit maakt, maar als je gasten staan, dan zorgt dit meestal voor een dynamischer publiek. De mensen zullen dan rondwandelen en met elkaar gaan praten. Je kan je entertainment dus hierop gaan afstemmen. Bij een staand publiek kan je bijvoorbeeld een dansfeest organiseren en bij een zittend publiek kan je een tafelgoochelaar inhuren.

Uit welke leeftijdscategorieën bestaat je publiek?

Ideaal entertainment voor je feest stelt iedereen in staat om te genieten. Dat wil zeggen dat je ook rekening moet houden met de verschillende leeftijdsgroepen die aanwezig zijn. Heb je alleen maar mensen van je eigen leeftijd uitgenodigd? Dan kan je er een discofeest van maken, maar als er ook kinderen zijn dan moet je entertainment kiezen die ook voor hen leuk is. Ofwel moet je zorgen voor een aparte kinderhoek, zodat de kleinste zich niet gaan vervelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een springkasteel, een ballenbak, een clown, enzovoort.

Entertainment op jouw feest zo pak je het aa
© Pixabay.com

Het belang van goed op voorhand plannen

Als je een entertainer uitkiest, dan is het belangrijk dat je op voorhand goed plant. Op een feest gebeuren namelijk nog heel wat andere dingen, naast de entertainer. Wil je niet dat alles in het honderd loopt? Maak dan op voorhand een draaiboek en noteer hierin wanneer wat gaat gebeuren. Dat kost wel wat moeite en energie, maar het zal je een hoop ellende besparen. Met een draaiboek weet je wanneer de gasten moeten eten en wanneer je een bepaalde entertainer kan laten opkomen. Je kan ook meerdere entertainers inplannen als je ergens met stille momenten zit. Zo kan je s ‘avonds een dj voorzien en in voor het eten bijvoorbeeld een vuurspuwer.

Wat is het doel van het feest?

Dit is misschien wel het belangrijkste om rekening mee te houden: wat is het doel van je feest? Als je een gender reveal party geeft, dan ga je heel ander entertainment inhuren dan als je een 50-jarig jubileum viert of een bedrijfsfeest houdt. Kies dus het entertainment op basis van welke sfeer je wil creëren op je feest. Voor een luchtige sfeer kan je bijvoorbeeld voor een dj kiezen en op een kinderfeest kan je kiezen voor een clown of een goochelaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *