Dit heb je nodig voor het ideale bedrijfsfeestje

Personeelsleden zijn de longen en het hart van een onderneming. Een bedrijfsfeestje is meestal de kers op de taart van een uitstekende samenwerking die wordt beloond. Iedereen droomt ervan om een bedrijfsfeest te organiseren waar elk personeelslid nog jaren over spreekt. Het organiseren van een bedrijfsfeest vraagt daarom ook een goed uitgekiende planning. Begin er ruim op voorhand aan. Bekijk wat de juiste datum is en los met mondjesmaat een tipje van de sluier over het verloop van het bedrijfsfeestje. Hou het een beetje mysterieus om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Een kleine handleiding met praktische tips die je zeker niet over het hoofd mag zien.

Dit heb je nodig voor het ideale bedrijfsfeestje
© Pixabay.com

Stel een paar personeelsleden aan bij de voorbereiding

Om iedereen achter bepaalde ideeën te scharen, kan je best een paar personeelsleden zoeken die willen mee brainstormen over het bedrijfsfeest. Zij weten als geen ander het reilen en zeilen binnen de onderneming. Zij zijn per slot van rekening de gasten die in het middelpunt van de belangstelling staan. Om er achter te komen wat de personeelsleden zouden willen, kan je bijvoorbeeld een idee box in het bedrijf stallen. Op die manier weet je meteen wat er leeft en waar de interesses van de medewerkers liggen.

Hou het bij een verrassing

Als je al de invalshoeken hebt bijeen verzameld, kan je beginnen aan het uitwerken van het feest van je bedrijf en de lijnen uitstippelen. Belangrijk is dat je thema’s uitwerkt die uiteraard overeenkomen met de bedrijfscultuur. Probeer eens iets te bedenken wat verrassend overkomt in plaats van een klassieke vervelende speech te houden die het ene oor in en het andere weer uit gaat. Een themagericht feestje leent zich daar het best voor. Niet te plechtig, maar wel iets met een sfeervolle omkadering.

Waar ga je het bedrijfsfeestje organiseren?

De keuze waar het bedrijfsfeest plaatsvindt, is vaak een dilemma. In het verleden werd vaak geopteerd voor een feestzaal, maar die trend is een beetje voorbijgestreefd. Het hangt natuurlijk er vanaf wat de capaciteiten van de onderneming zijn. Maar een bedrijfsfeest kan bijvoorbeeld ook doorgaan in een magazijn of binnen een kantoorruimte, op een parking met een tent of in de lobby van het bedrijf. Een beetje creatief denken helpt je hierbij.

Dit heb je nodig voor het ideale bedrijfsfeest
© Pixabay.com

Zorg altijd voor een muzikaal orgelpunt

Een geslaagd bedrijfsfeest valt of staat met muziek. Het is voor je bedrijfsfeest onmisbaar. Zorg voor de juiste muzikale omlijsting tijdens je bedrijfsfeest. Een DJ inhuren of een liveband boeken. Je zal deze knoop moeten doorhakken in overleg met je feestcomité. Stel op voorhand eventueel al een playlist samen, zodat de sfeer er meteen al goed inzit. Misschien wordt er ook wel gedanst.

Welke programmatie voorzien: teambuilding of animatie

Welke activiteiten je gaat organiseren tijdens het feest hangt af waar je de prioriteiten wil gaan leggen. Sommigen kiezen voor leuke animaties, anderen houden van teambuilding. Challenges zijn tegenwoordig trendy. Of speel een spel dat op de lachspieren werkt. Humor speelt een centrale rol. Op die manier leren de personeelsleden elkaar beter kennen. Een gemaskerd bal of een casinothema scoren altijd.

Zorg dat je gasten een aandenken meekrijgen

Een klein aandenken van een bedrijfsfeest moet niet duur te zijn. Een klein cadeautje of een groepsfoto kan al voldoende zijn. Hierdoor creëer je als bedrijfsleider een soort van samenhorigheidsgevoel. Hierdoor verlaten al je personeelsleden het bedrijfsfeest met een onmiskenbare positieve vibe. Het zorgt voor een uitstekend imago van de onderneming. In de human resource wereld ook wel ’employer branding’ genoemd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *