De mooiste fietspaden in Europa

Europa heeft heel wat prachtige natuurplekken die de moeite waard zijn om te bezichtigen. De beste manier om van de schoonheid van de natuur te genieten is door een leuke fietstocht. Ben jij ook helemaal dol op fietsen en vraag jij je af wat de mooiste fietsroutes van Europa zijn? Lees dan snel verder, want we verklappen het je hieronder!

De mooiste fietspaden in Europa
© Pixabay.com

De Vennbahn Radweg in Duitsland

Duitsland is een van de beste bestemmingen als je opzoek bent naar een prachtige fietsroute. Een aanrader is de Vennbahn Radweg, op deze weg kan je fietsen over stilgelegde spoorwegen en jaagpaden. Het is een avontuurlijke tocht van maar liefst 125 kilometer doorheen ruige hoogten en rustige dalen. Vervelen zal je je zeker niet op deze fietstocht!

De Ronde van Vlaanderen in België

Voor een spectaculaire fietsroute hoef je niet ver van huis te lopen, want in België kan je de populaire ‘Ronde van Vlaanderen’ fietsen. Als je deze fietsroute doet, dan ontdek je de schoonheid van Vlaanderen zoals je ze nog nooit eerder gezien hebt. Bovendien is het ook gewoon leuk om deze wereldbekende omgeving zelf te ontdekken. Niet iedereen kan zeggen dat hij de ‘Ronde van Vlaanderen’ gefietst heeft.

De Caminho Português in Portugal en Spanje

Ben je een fervente fietser en opzoek naar een uitdaging? Dan is de Caminho een echte aanrader. Dit is de spectaculaire weg dat jaarlijks bewandeld wordt door honderden pelgrims, maar je kan hem ook met de fiets doen. Op die manier doe je er maar 9 dagen over in plaats van 27 dagen. De weg neemt je doorheen prachtige velden, bergen en dalen, zowel in Spanje als in Portugal. Dit is geen fietstocht voor de beginneling, maar wel een spannende en leuke uitdaging voor de gevorderde fietser.

De mooiste fietspaden in Europ
© Pixabay.com

Smulfietsroute in België

Als je fietsen wilt combineren met lekker eten en drinken, dan moet je écht de smulfietsroute van Vlaanderen eens geprobeerd hebben. Op die manier kan je zonder schuldgevoelens van lekker eten genieten, want je fiets de calorieën er meteen weer af. Deze route is zeker niet de mooiste fietsroute van Europa, maar misschien wel de leukste!

De Vierlanden fietsroute

Als je écht veel wilt gezien hebben, dan moet je de Vierlanden fietsroute doen. Deze tocht brengt je tot de mooiste plekken van Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en dat in slechts vier dagen tijd. Omdat je door vier verschillende landen fietst, kom je een gevarieerd landschap tegen en zal de fietstocht nooit saai zijn. Vergeet dus zeker niet je fototoestel mee te brengen, dat zal je goed kunnen gebruiken!

Fjells & Fjorden fietsroute in Noorwegen

Noorwegen is een van de landen met de prachtigste natuur van Europa. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Noorwegen een van de beste plaatsen is om te gaan fietsen. Deze fietsroute is ideaal als je houdt van prachtige sneeuwvelden, oogverblindende heuvels en bergen. Als je opzoek bent naar een uitdaging, dan kan je ook in Noorwegen terecht, want je kan er maar liefst 1000 kilometer fietsen over fietspaden en stille binnenwegen. Het mooiste van Noorwegen ontdek je in de winter, maar als je in de winter naar Noorwegen gaat, zorg dan wel voor passende kledij. Ons koud landje is niets vergeleken met het barkoude Noorwegen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *