De beste boeken om op vakantie te lezen

Wat is er relaxter dan op vakantie gaan om je te installeren aan het strand of aan het zwembad met een wijntje en een goed boek? Het is het moment bij uitstek om jouw eigen literaire wereld weer een stukje te vergroten. Het is het moment waarop je eindelijk de tijd hebt en vaak ook de zin krijgt om je onder te dompelen in een fictieve wereld. Maar welk boek neem je best mee in jouw koffer? Als je geen inspiratie hebt zijn hier alvast enkele tips.

De beste boeken om op vakantie te lezen
© Pixabay.com

Leugens en lattes. Lauren Weisberger

De duiver draagt Prada is één van de bekendste boeken en bekendste films ter wereld. Het is een werk dat iedere vrouw wel gelezen of gezien heeft. Wat veel mensen echter niet weten is dat er ook een vervolg op het verhaal is. In Leugens en Lattes gaat hoofdpersonage Emily een alliantie aan met de vertrouwde Miranda Priestly om topmodel Karolina Hartwell uit de brand te helpen. De ultieme keuze als chick flick jouw genre is.

Ragdoll. Daniel Cole

Is een thriller meer iets voor jou? Dan is de debuutroman van Daniel Cole een uitstekende keuze. Met zijn vierhonderd pagina’s is het een behoorlijk lijvig boek, maar Ragdoll is een pageturner van formaat met een verrassende plot. In het boek gaat rechercheur William Fawkes op zoek naar een sadistische seriemoordenaar die ook hem op zijn verlanglijstje heeft staan.

Dagboek van een minnares. Anoniem

Het hoeft niet altijd fictie te zijn. In Dagboek van een minnares horen we eindelijk van een type vrouw dat vaak niet gehoord wordt. In het boek doet een minnares uit de doeken hoe ze met haar getrouwde baas in bed beland is. Hoe ze worstelt met zichzelf en met haar gedrag en toch niet uit zijn klauwen kan blijven. Hoe ze hem smeekt voor haar te kiezen. Dit rauwe en waargebeurde verhaal biedt je als lezer een unieke inkijk in een wereld die vaak verborgen blijft.

De beste boeken om op vakantie te leze
© Pixabay.com

De orde. Tim Willocks

De orde is een boek met indrukwekkende afmetingen. Dit epos telt dicht tegen de 1000 pagina’s aan en valt dan ook vooral aan te raden voor wie zich door een dergelijk volume niet laat afschrikken. Deze historische roman leert de lezer heel wat bij over één van de laatste en grootste conflicten tussen het christendom en de islam. Het boek doet dat bovendien gegoten in een spannend verhaal vol emotionele klappen en onverwachte gebeurtenissen. Willocks heeft een schrijfstijl waar je even gewoon aan moet worden, maar vanaf dat het geval is betovert De orde.

De antwoorden op de grote vragen. Stephen Hawking

Soms wil je ook eens wat non-fictie op je bord krijgen tijdens het lezen. Ben jij zo iemand? Dan is De antwoorden op de grote vragen echt iets voor jou. In dit boek tracht de wereldberoemde Stephen Hawking mogelijke antwoorden te bieden op enkele van de grootste vragen van de mensheid. Vragen als “Hoe is alles begonnen?”, “Zijn tijdreizen mogelijk?” en “Kunnen we de toekomst voorspellen?”.

Mijn verhaal. Michelle Obama

Inspirerende literatuur van een vrouw die echt bestaat en een voorbeeld is voor velen? Dan zit je met Mijn verhaal van Michelle Obama goed. In dit boek geeft ze een overzicht van haar leven en biedt een unieke kijk in de dagdagelijkse wereld van de Amerikaanse president en zijn entourage.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *