6 ideale beroepen voor dierenliefhebbers

Ben jij een echte dierenliefhebber met een grote passie voor en affiniteit met dieren? Dan zou je willen dat je je werk kon maken van het omgaan met en zorgen voor dieren. Helaas is er geen baan waarbij je de hele dag een kat of een konijn mag aaien, maar er zijn natuurlijk best beroepen denkbaar waarbij dieren wél centraal staan. Daarom hier ter inspiratie een aantal tips voor een mogelijke carrièreswitch voor dierenliefhebbers die hun passie willen volgen.

6 ideale beroepen voor dierenliefhebbers
© Pixabay.com

Hondenuitlaatservice

Als je een beroep wilt waarbij je de hele dag met dieren kunt werken en je kunt goed overweg met honden, dan is een hondenuitlaatservice misschien wel hetgeen waarvan jij gelukkig wordt. Het is niet ingewikkeld om een eigen bedrijf op te starten en een hondenuitlaatservice is een bedrijf dat je redelijk snel kunt opstarten. Er is zeker vraag naar mensen die honden willen uitlaten voor geld, omdat veel mensen het wel leuk vinden om een hond te hebben maar toch de hele dag van huis zijn voor het werk.

Dierenverzorger in de dierentuin

Nog een beroep waarbij je de hele dag met dieren en hun verblijven in de weer kunt zijn, is dat van dierenverzorger in de dierentuin. Sommige dierenliefhebbers vinden dierentuinen bezwaarlijk, omdat de dieren er buiten hun natuurlijk habitat in gevangenschap worden gehouden. Als dierenverzorger kun je echter wel ieder dier in de dierentuin de liefde en aandacht schenken die je te geven hebt.

Ober in een kattencafé

Heb jij horeca-ervaring of zie je het zitten om in de horeca te werken? De kattencafés zijn in opkomst: een plek waar mensen lekker een bakje koffie kunnen drinken terwijl ze omringd worden door aaibare katten. In zo’n werkomgeving kun je de hele dag door genieten van de aanwezigheid van dieren en ervoor zorgen dat ze niets tekort komen.

6 ideale beroepen voor dierenliefhebber
© Pixabay.com

Dierenuitvaartverzorger

Het klinkt als een luguber en treurig beroep, dierenuitvaartverzorger, maar als je er goed over nadenkt is het juist heel mooi. Jij kunt wanneer je een uitvaart verzorgt voor een dier dat dier de uitgeleide geven die het verdient. Om een dier kan immers ook gerouwd worden. Ook kun je tot steun zijn voor de eigenaar(s) die afscheid moeten nemen van het dier.

Paraveterinair

Zie je het wel zitten om in een dierenkliniek te werken en daar dieren te verzorgen en de dierenarts te ondersteunen? Dan is het beroep van paraveterinair misschien wel geschikt voor jou. Je komt in aanraking met veel verschillende dieren en kunt echt iets voor ze betekenen. Natuurlijk zie je ook veel leed, dus daar moet je wel tegen kunnen, evenals het moeten laten inslapen van dieren. Bij deze baan hoort wel een opleiding, omdat er een bepaalde basiskennis over medische zorg voor dieren noodzakelijk is.

Dierenarts

Als je denkt: als ik toch een opleiding ga doen, dan wil ik ook meteen voor dierenarts gaan, dan is dat natuurlijk ook nog een optie. Denk er niet te licht over, want het is een relatief hoge opleiding en een baan met veel verantwoordelijkheid waar je een sterke maag voor nodig hebt. Gratis tip: veel dierenartsen zien vooral gespecialiseerd in honden en katten en in kleinere maten konijnen. Juist voor kleine knaagdieren (ratten, muizen, cavia’s) zijn er weinig echt goede dierenartsen, evenals voor exotische dieren. Daar zit een gat in de markt dat jij misschien wel kunt opvullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *