De beste oefeningen voor jouw bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren zijn een groep spieren die een grote invloed kunnen hebben op het leven. Zeker als vrouw is het zeer belangrijk om goed getrainde bekkenbodemspieren te hebben. Sterke bekkenbodemspieren verbeteren niet alleen jouw houding, maar zorgen ook voor betere seks en het voorkomen van urineverlies. Maar waar zitten die spieren nu eigenlijk? En hoe begin je eraan om ze te trainen?

De beste oefeningen voor jouw bekkenbodemspieren
© Pixabay.com

De spieren van jouw bekkenbodem lokaliseren

Zowel mannen als vrouwen hebben bekkenbodemspieren. Om als vrouw te ontdekken waar ze zich bevinden moet je doen alsof je met jouw vagina iets aan het vasthouden bent. Om als man te ontdekken waar precies jouw bekkenbodemspieren liggen onderbreek je de plasstraal. De plek waar je dit voelt samenspannen is de juiste.

De oefeningen

Schommelen met dat bekken

De bekkenschommel is een oefening waarbij je met lichtjes gebogen knieën verankerd op de grond staat. Vervolgens leg je de rug van één van jouw twee handen op jouw onderrug en de binnenkant van jouw andere hand op de buik. Belangrijk is dat de pink richting het schaambeen wijst. Kantel vervolgens, met een rechte rug, jouw bekken naar voren en span de bekkenbodem aan. Blijf in deze houding tijdens het uitademen. Bij het inademen kantel je jouw bekken naar achter tot je een holle rug hebt. Doe dit afwisselend een tiental keer.

De trekkabel

De trekkabel is een liggende oefening. In de eerste fase ga je plat op de rug liggen met jouw benen richting het plafond uitgestrekt. Jouw armen horen zijwaarts van het lichaam te liggen met de handpalmen richting het plafond. De juiste houding gevonden? Span dan de buikspieren op en breng jouw benen nog een tikje hoger. Door deze beweging activeer je de bekkenbodemspieren. Deze oefening heet de trekkabel omdat je in feite doet alsof je naar boven getrokken wordt aan de voeten aan de hand van een kabel. Belangrijk is dus dat de benen altijd gestrekt blijven!

Zijwaartse leg swing

Dit is een oefening die je uitvoert vanaf op de zij. Kies bij voorkeur een comfortabele ondergrond uit en ga in zijligging liggen. Jouw onderste arm komt licht gebogen onder jouw hoofd terecht. Jouw andere arm leg je op jouw heup. Vervolgens span je de bekkenbodemspieren aan en hef je het bovenste been op. Hou deze spanning even vast en laat het been dalen zonder het ooit tot op de grond te laten komen. Herhaal deze oefening twintig keer voor elk been.

De beste oefeningen voor jouw bekkenbodemspiere
© Pixabay.com

Leg swing naar achter

Deze oefening voer je uit vanop handen en knieën. Vanuit deze positie maak je een s-vormige curve met de rug waarbij je in essentie je onderrug hol maakt. Duw vervolgens één van jouw benen achteruit tot deze gestrekt is. Herhaal de oefening met het andere been en doe dit per been een tiental keer.

En hoe zit dat dan met die seks?

Sterke bekkenbodemspieren zijn goed voor de seks omdat ze de bloedtoevoer naar de vagina versterken. Met een betere bloedtoevoer ligt de vaginale vochtigheid hoger en kom je heftiger en sneller tot een orgasme. Daarenboven ben je meer opgewonden tijdens de seks. Bijkomend voordeel: de vaginale opening wordt er strakker door. Ook voor mannen vallen deze oefeningen aan te raden. Met sterke bekkenbodemspieren hebben mannen hardere erecties en meer controle over het orgasme.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *