De ideale outfit voor een wandeling in de natuur

Wandel jij ook zo graag in de natuur? Geniet je graag van de rust en de schoonheid die de natuur je te bieden heeft? Dan is het handig om te weten hoe jij je er het best op kan kleden. Wanneer je voor langere tijd de natuur intrekt, zijn er namelijk een aantal dingen waarmee je rekening mee moet houden, als het op kleding aankomt. Wat deze dingen precies zijn, ontdek je hieronder!

De ideale outfit voor een wandeling in de natuur
© Pixabay.com

Het belang van goede kledij tijdens het wandelen

Wandelen is heel erg fijn, het geeft je de kans om eens écht te genieten en om al je gedachten op een rijtje te zetten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wandelen steeds populairder wordt. Als expert wandelaar weet je dat je je goed moet voorbereiden op een lange wandeling in de natuur, dit doe je door de juiste spullen mee te nemen, maar voornamelijk ook door de juiste kleding te dragen. De juiste kleding zal je namelijk beschermen en ervoor zorgen dat je comfortabel bent. Als beginnende wandelaar denk je er misschien niet aan, om je kleding hierop voldoende aan te passen. Omdat je niet denkt dat het nodig is of simpelweg omdat je niet weet hoe je je kledij precies moet aanpassen. Toch is goede kledij veel belangrijker dan je denkt, het is nodig om jezelf te beschermen tegen insecten, wonden door te vallen en allerlei weersomstandigheden.

Waar moet wandelkledij aan voldoen?

Goede wandelkleding is niet zomaar een broek, een T-shirt en sportschoenen, het is kledij die je specifiek gaat kopen om mee te wandelen. Met een simpel T-shirt kan je wel een blokje rond de straat lopen, maar als je echt gaat hiken en lange wandelingen gaat maken, dan is er wel iets meer nodig. Hieronder vertellen je waaraan wandelkledij moet voldoen!

De ideale outfit voor een wandeling in de natuu
© Pixabay.com

De kledij moet comfortabel zijn

Als je lange wandelingen gaat maken, dan kan je dit niet doen op hakken en in jeans. Dat hou je gewoon niet lang vol, bovendien kan het ook gevaarlijk zijn. Voorzie daarom kledij en schoeisel waarin je je comfortabel voelt. Kledij die ruim genoeg zit of meegeeft, zodat je je makkelijk kan bukken en het liefst ook kledij zonder naden. Naden kunnen je namelijk een ongemakkelijk gevoel geven. Goede wandelkleding is glad, zacht en heeft een perfecte pasvorm. Pas dus altijd je kledij voor je het koopt en test je kledij het liefst ook uit, voordat je op een lange trektocht vertrekt.

De kledij moet je voldoende beschermen

De belangrijkste functie van kledij is dat het je beschermt. Wanneer je gaat wandelen, dan kan het voorvallen dat je plots valt, dat je insecten tegenkomt, dat je je stoot tegen een steen, enzovoort. Je weet niet wat de natuur gaat brengen en je weet ook niet hoe het weer zal uitdraaien. Kies dus voor kleding die lang genoeg is, zodat je lichaam voldoende bedekt is. Op die manier kan je niet gestoken worden door netels en krijgen ook teken minder kans. In de zomer kan lange en dikke kledij wel wat moeilijker zijn, maar dan bestaat er gelukkig ademende kledij. De kleding moet ook steeds waterdicht zijn, zodat het je beschermt als het plots begint te regenen. Je kan je ook altijd het best in meerdere lagen kleden, zodat je kledingstukken kan afdoen wanneer het te warm is en je kledingstukken bij kan aandoen als het te koud wordt. Kies voor dunne laagjes, zodat je de kleding onderweg ook makkelijk kan opbergen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *