Fruitbomen groeien ook in potten

Heb je er ooit aan gedacht om fruitbomen in potten te laten groeien? De planten passen zich goed aan deze containers aan en zijn een goede tuiniersmogelijkheid voor mensen die in een appartement of kleine ruimte wonen.

Fruitbomen groeien ook in potten
© Pixabay.com

Het verzorgen van de minibomen is letterlijk genieten van een stukje natuur. Ze bieden smakelijke vruchten zoals de bomen van conventioneel formaat. Maar ze hebben wat zorg nodig om zich te laten zien en gezond te houden.

Leer hoe je fruitbomen moet planten
Om de wortelontwikkeling te vergemakkelijken, moeten de fruitbomen in een pot van 80 cm breed en 85 cm diep worden geplant. Vergeet niet te controleren of de container gaten in het onderste gedeelte heeft voor een effectieve waterafvoer.

Materialen
Voor het planten van fruitbomen zijn de volgende materialen nodig: geëxpandeerde klei, plantaardige aarde, klein grind, terracotta pot, drainagedeken en een kleine spade. De hoeveelheid materiaal is afhankelijk van de grootte van de plant en de container.

Stap voor stap
De eerste stap is het plaatsen van de drainagedeken op de bodem van de plantenpot om geen grond te verliezen door de afvoer. Leg de klei vervolgens in een laag van ongeveer 5 cm en over dit materiaal nog een stuk van de deken.

De tweede stap is het plaatsen van een laagje grond, zodat de wortel van de plant op de juiste hoogte staat. Idealiter zou het ongeveer drie centimeter van de rand van de vaas moeten zijn.

Tot slot, centreer de plant in de pot en begin zijn omgeving te voltooien met meer grond, zonder verder te gaan dan de top tussen het overgangsgebied tussen de stam en de wortel van de plant.

Verdicht de grond met uw handen tot het oppervlak egaal is. Eindig met het verspreiden van het grind rond de plant. De eerste keer dat er water wordt gegeven moet er voldoende zijn om de luchtbellen te verwijderen.

Drie tot vier keer per jaar is het aan te raden de miniboom te bemesten. De procedure moet worden uitgevoerd met een fosforrijke meststof. Bemesting zorgt voor voldoende voeding om de gezondheid van de plant te behouden.

Fruitbomen groeien ook in potte
© Pixabay.com

Hoe maak je de juiste irrigatie
Een ander essentieel aspect om de planten in goede conditie te houden – het is aangegeven om de irrigatie drie keer per week te doen, zonder de hoeveelheid water te overdrijven. Zonlicht is ook onmisbaar. Het kan indirect de hele dag door of direct gedurende ten minste vier uur.

Aangezien fruitbomen soorten zijn die gewend zijn om vast op één plaats te leven, probeer ze dan niet vaak te verplaatsen. Het is ook belangrijk om meer te weten te komen over de soort die u kweekt, want elke miniboom heeft zijn eigenaardigheden en oogsttijd van de vruchten.

De voordelen van een tuin met fruitbomen
De voordelen van het planten van fruitbomen in uw tuin zijn talrijk en de eerste is het oogsten van de vruchten, die gebruikt kunnen worden voor het maken van sappen, salades, seizoensgebonden voedsel of gewoon geproefd kunnen worden.

Een ander voordeel dat de fruitboom brengt is de natuurlijke uitnodiging aan vogels en vlinders, hetzij vanwege de vruchten, hetzij vanwege de bloemen. Dit kenmerk brengt nog meer leven in de tuin, naast het verhogen van de esthetische waarde van de plek.

Zoals u ziet zijn fruitbomen een effectief alternatief om de kwaliteit van de tuin te verbeteren en de esthetische waarde ervan te vergroten, en om de komst van verschillende vogels mogelijk te maken, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het behoud van de lokale fauna. Op de juiste manier gedaan, heeft de tuin grote kansen om een uitbundige omgeving te worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *