Zo kies je de juiste wandelschoenen

Ben jij een fervente wandelaar en/of maak jij zelfs tochten door de bergen? Dan doe je dat natuurlijk niet zonder je favoriete wandelschoenen! Met de juiste wandelschoenen word je goed ondersteund, waardoor je minder snel moe wordt. Ook bieden ze je de nodige bescherming. Bij Outdoor Outlet vind je gegarandeerd een goed paar aan een redelijke prijs. Of je nu fanatiek aan wandelsport doet, bergen beklimt of iedere dag een lange wandeling door het bos maakt met je hond, de juiste schoen is belangrijk. Benieuwd hoe jij de beste wandelschoenen outlet kunt vinden? Wij geven je graag wat tips!

Zo kies je de juiste wandelschoenen
© Pixabay.com

Categorie A t/m D
Welke schoenen je nodig hebt, is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Houd je van wandelen. Doe je aan trekking? Of wil je misschien een bergtocht maken of op expeditie gaan? Het antwoord op deze vragen zal bepalen welke categorie wandelschoenen je nodig hebt. We zetten de categorieën en hun eigenschappen voor je op een rijtje.

Categorie A
Dit is de categorie die je wilt dragen, wanneer je lekker in het bos of op het strand gaat wandelen. Het is een schoen die geschikt is voor lichte terreinen en ze bieden je meer bewegingsvrijheid doordat ze een lage schacht hebben. Bovendien bespaart deze eigenschap gewicht, waardoor je geen zwaardere schoenen draagt dan je nodig hebt. Ze zien er sportief uit en zijn daarom ook prima te dragen tijdens stedentrips.

Categorie A/B
De categorie A/B zit, zoals de naam al doet vermoeden, tussen A en B in. Ook deze categorie verschaft je een flexibele zool en een lichtgewicht schoen. Deze schoenen hebben een halfhoge schacht, waardoor ze je wat meer steun geven dan de A categorie schoenen. Deze schoenen zijn aanraders voor diegenen die graag op wat heuvelachtig terrein lopen en/of eventueel wat lichte bagage met zich meedragen.

Categorie B
Vanaf deze categorie worden de wandelschoenen ook wel bergschoenen genoemd. De B wandelschoenen bieden je een hoge schacht en een stevige zool voor extra steun en stabiliteit. Deze schoenen zijn ideaal voor backpackers die wat langere afstanden afleggen en ongelijk terrein trotseren.

Zo kies je de juiste wandelschoene
© Pixabay.com

Categorie C
Deze schoenen hebben een zeer stugge zool en hebben wederom een hoge schacht. Het verschil tussen deze categorie en de B categorie is dat de zool net even wat harder is en dat deze wandelschoenen geschikt zijn voor de uitdagendere bergtochten die je onderneemt met zware bepakking op je rug. Ze zijn zelfs stijgijzer vriendelijk, zodat je ermee kunt klimmen.

Categorie D
De D schoenen zijn echte bergschoenen. De zool is zo stevig dat deze niet met de hand te buigen is. Ze zijn geschikt voor expedities door sneeuw en ijs in bergelijk landschap. Er kan natuurlijk een stijgijzer onder.

Belangrijke eigenschappen
Nadat je bepaald hebt welke categorie wandelschoenen je nodig hebt, kun je kijken naar je voorkeuren. Wil je een schoen met een wat stevigere zool en die hierdoor wat zwaarder is of is een licht gewicht voor jou belangrijk? Dit is vooral een overweging die je moet maken, wanneer je voor een A of een A/B wandelschoen gaat. Daarnaast zul je moeten overwegen wat belangrijker voor je is: een schoen die ademt of een schoen die waterdicht is. Een ademende schoen is geschikt voor wanneer je van plan bent wat warmere landen te bezoeken. Waterdichte schoenen zijn echter weer essentieel in de wat vochtigere klimaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *