Weg met muizen en wespen

De planeet heeft de mensheid te delen met veel andere levende wezens. Waar we graag onze huisdieren vertroetelen en beschouwen als deel van de familie, zijn er ook tal van dieren en insecten die zichzelf ongevraagd tot huisdier promoveren. Van de boktor en de bedwants tot muizen en wespen. De lijst van ongedierte dat ons leven een stuk onaangenamer kan maken is schier eindeloos. In dit artikel beperken wij ons tot muizen en wespen en de bestrijding ervan.

Weg met muizen en wespen
© Pixabay.com

Muizen

Net zoals de mens is ook de muis een zoogdier. En na de mens is de muis het meest verspreid over de hele wereld. Waarbij ze in tegenstelling tot andere wilde dieren zich graag in de nabijheid van mensen begeven. Onze huizen bieden tal van schuilplaatsen en voedsel. Vooral dat laatste is de reden waarom mensen zulke populaire huisgenoten zijn voor muizen. De kleine knagers zijn alleseters en het grote en diverse menu dat huizen te bieden hebben, bevalt deze kleine zoogdieren prima.

Overlast van muizen

Voor sommigen is de muis een schattig diertje. Dit schattige diertje moet echter niet onderschat worden. De vier snijtanden van de muis blijven voortdurend doorgroeien waardoor muizen continu moeten knagen om deze snijtanden te slijpen. Behalve de knaagschade die muizen aanrichten, kunnen ze ook een gezondheidsrisico vormen. Muizen laten te pas en te onpas urine en keutels achter. Muizen planten zich ook ontzettend snel voort. Om een muizenplaag in huis te voorkomen is een adequate bestrijding van muizen gewenst.

Muizenbestrijding

Door het plaatsen van vallen en gif kun je proberen zelf de muizen in je huis te bestrijden. Als dat niet lukt, schakel dan de hulp in van een professionele ongediertebestrijder voor de muizenbestrijding in je huis. Professionele ongediertebestrijders beschikken over de kennis en expertise om te achterhalen waar het muizennest zich precies bevindt om vervolgens het probleem bij de bron aan te pakken.

Weg met muizen en wespe
© Pixabay.com

Wespen

Waar de muis nog een knuffelgehalte heeft voor sommige mensen, is die bij de wesp ver te zoeken. In de warme maanden zijn wespen voortdurend op zoek naar voedsel voor zichzelf en de vele larven in het wespennest. Wanneer er zich in of rondom jouw huis een wespennest bevindt, zal de overlast van dien aard zijn dat niks doen geen optie is. Waarbij de kanttekening moet worden gemaakt dat zelf een wespennest verwijderen ronduit gevaarlijk kan zijn. Wanneer je dit niet op de juiste manier uitvoert, kan de zwerm wespen zich tegen je keren. Een wespennest kan honderden wespen herbergen en bij een frontale aanval kunnen de vele wespensteken dodelijk zijn.

Wespenbestrijding

Wespen bestrijd je net zoals muizen bij de bron, in dit geval door het wespennest te verwijderen. Wespennesten zijn ingenieuze bouwwerken die in de lente- en zomermaanden steevast bewoond worden door honderden wespen. Wespen maken hun nest door houtvezels helemaal fijn te kauwen totdat het een papierachtige pulp wordt. Van deze pulp wordt het nest vervolgens minutieus opgebouwd. Het wespennest kun je op tal van plaatsen tegenkomen. Van holen in de grond en gaten in de kelder tot op zolder of onder de dakpannen. Ook holle ruimtes in muren zoals die in spouwmuren voorkomen zijn veelvoorkomende plekken in huis waar wespen zich graag nestelen. De locatie van een wespennest ontdek je gauw genoeg door het voortdurende aan- en uitvliegen van wespen. Aarzel niet om voor de wespenbestrijding in en rondom jouw huis een professioneel ongediertebestrijder in te schakelen. Ook als je niet weet waar het wespennest zich precies bevindt, heeft een professioneel ongediertebestrijder de kennis in huis om de exacte locatie van het wespennest te achterhalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *