Weg met de zilvervisjes in huis!

Zilvervisjes zijn kleine beestjes die binnen de categorie ongedierte vallen. De beestjes lijken wellicht onschuldig, maar dat zijn ze zeker niet. Zilvervisjes vallen uiteraard niet voor niets binnen de categorie ongedierte. Ze dragen bacteriën en schimmels met zich mee die ze kunnen overdragen. En daarnaast kunnen ze ook voor materiële schade zorgen. Een bestrijding van deze beestjes is dan ook te allen tijde aan te raden.

© Pixabay.com

Dit kun je zelf doen  

Wanneer je in huis een zilvervisje ziet, is het doodslaan van het beestje wellicht je eerste reactie. Deze reactie is begrijpelijk, maar het is geen effectieve oplossing voor het ongedierteprobleem. Het doodslaan van het beestje geeft namelijk enkel smurrie. En even later zal een soortgenootje alweer de kop opsteken. Je moet de beestjes dus echt bestrijden. Maar hoe kun je effectief zilvervisjes bestrijden? Er zijn diverse middelen die je kunt gebruiken. Van azijn en peper tot een insectenspray. Je kunt deze middelen allemaal inzetten in de strijd tegen de zilvervisjes. Daarnaast is het slim om de ruimtes in huis goed te ventileren. Zilvervisjes houden namelijk van vochtige ruimtes. Willen de zilvervisjes jouw woning toch maar niet verlaten? Schakel dan een zilvervisjesbestrijder in.

Zilvervisjes versus papiervisjes

Er zijn heel veel verschillende beestjes die tot de categorie ongedierte behoren. De meeste ongediertesoorten kun je waarschijnlijk wel van elkaar onderscheiden. Maar in sommige gevallen blijkt dit toch wel lastig. Zo worden zilvervisjes en papiervisjes regelmatig met elkaar verward. Dit is op zich niet zo gek. Deze twee ongediertesoorten lijken namelijk heel veel op elkaar. Maar hoe kun je de beestjes dan toch van elkaar onderscheiden? Een zilvervisje is in tegenstelling tot een papiervisje dol op warme en vochtige ruimtes. De plek waar het beestje zich bevindt, zegt dus veel over de ongediertesoort. Daarnaast zijn de papiervisjes doorgaans groter en donkerder van kleur.

© Pixabay.com

Verklein de kans op een zilvervisjesplaag

Een zilvervisjesplaag in huis is buitengewoon vervelend. De beestjes kunnen namelijk ziekteverwekkers overdragen. En daarnaast zijn ze dol op de fotolijm in jouw fotoalbums. Je hebt deze beestjes dus simpelweg liever niet in huis. Maar kun je voorkomen dat de beestjes jouw woning binnenkomen? Ja! Je kunt de kans op een zilvervisjesplaag vaak aanzienlijk verkleinen. Hoe je dit doet? Allereerst door gaten en kieren te dichten. Daarnaast is het belangrijk om je woning goed te ventileren. Ook de temperatuur moet binnen niet te hoog liggen. Zilvervisjes zijn namelijk dol op warme vochtige ruimtes. Let je op deze aspecten? Dan is de kans op een zilvervisjesplaag in jouw woning een stuk kleiner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *