Snel en makkelijk onderhoud van struiken en bloemperken

Een geweldige oplossing voor mensen die thuis een tuin met bloemen willen hebben, maar niet veel ruimte en tijd hebben, is het maken van een bloembed en struiken.

Snel en makkelijk onderhoud van struiken en bloemperken
© Pixabay.com

In tegenstelling tot wat men denkt, zijn bloemperken en vooral heesterbedden zeer eenvoudig te onderhouden. Met enige zorg, zoals het kiezen van de juiste planten voor een bepaalde locatie, is de praktijk van het planten en cultiveren zeer eenvoudig en aangenaam.

Hoe bouw je een tuin met struiken en bloemen!
Bloemen en struiken hebben een lange periode nodig voordat ze het sierlijke gevoel van een tuin geven. Het is echter aan elke eigenaar om de beste variëteiten te selecteren om deel uit te maken van het landschap van een tuin en er de mooiste en meest verzorgde van allemaal van te maken.

Rekening houdend met de hoeveelheid bloemen- en struiksoorten die op de markt zijn, is het noodzakelijk om naar een gespecialiseerde tuinwinkel te gaan om alle informatie te verzamelen over de onderhoudsarme soorten die het beste bij een tuin passen.

Voor een onderhoudsarm landschap zijn er verschillende en struiken die vermeden moeten worden. Hoewel er mooie en spectaculaire soorten zijn, vereisen sommige een grote zorgvuldigheid. Voor tuiniers die weinig tijd hebben om voor een tuinlandschap te zorgen, is het raadzaam om bepaalde soorten te vermijden.

Het belang van tuinonderhoud

De meeste zorg die nodig is om de struiken er goed te laten uitzien, is snoeien – een taak die niet altijd wordt begrepen of goed wordt uitgevoerd. Bij het snoeien gaat het om het verwijderen van zieke, beschadigde of in de verkeerde richting groeiende takken en hout.

Als er om andere dan de gepresenteerde redenen wordt gesnoeid, betekent dit dat de boom of struik zich niet in de meest geschikte positie bevindt. Als het snoeien niet goed gebeurt, kunnen de bomen en struiken afsterven. In die zin, en om dit niet te laten gebeuren, snoeit u regelmatig uw bomen en struiken en zorgt u ervoor dat u ze op de beste manier snoeit.

Snel en makkelijk onderhoud van struiken en bloemperke
© Pixabay.com

Mesttoepassing

In de regel is het niet nodig om het land regelmatig te bemesten om bloemen en struiken te laten groeien, maar het is wel raadzaam om dit te doen om ze sneller te laten groeien en beter te laten integreren in het omringende landschap.

U kunt organische meststoffen gebruiken om het land zo vruchtbaar mogelijk te maken. De voorbereiding en bemesting van een bodem bestaat uit het plaatsen van een laagje meststof rond de struiken en deze actie moet altijd in het voorjaar plaatsvinden, omdat dan de beste resultaten worden bereikt.

Hoe maak je de irrigatie gemakkelijker?

Struiken groeien in een vochtige of zeer droge natuurlijke omgeving. In de tuin betekent dit dat als de juiste struiken voor de tuin worden gekozen, ze bijna zonder water kunnen groeien, behalve in uitzonderlijke klimatologische situaties, waarin de planten enige aandacht nodig hebben.

Om de watergift te verminderen, moeten de plantenbedden worden bedekt met schors- of grindverbindingen. Daarnaast kan een automatisch irrigatiesysteem de juiste manier zijn om de inspanning te verminderen.

De beste tijd om water te geven is ‘s morgens vroeg of ‘s avonds vroeg. Maar geef niet te laat in de nacht water, want er wordt aangegeven dat de planten de nacht niet helemaal nat beginnen, wat het verschijnen van schimmels kan bevorderen.

Een algemene regel bij irrigatie is het belang van het niet volledig bevochtigen van de bladeren en vooral de bloemen. Overdag mogen planten alleen in noodgevallen water krijgen en moet er warm water worden gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *