De 5 nieuwste behang- en schildertrends voor uw binnenmuren

Ieder jaar zijn er weer diverse kleuren die populair zijn als interieurkleur. Of u nu van plan bent om te gaan behangen of de muren gaat schilderen: het is altijd slim om te kijken welke kleuren er trendy zijn. Want als er iets is dat u niet wilt, is het een kleur gebruiken die uit de mode is. Of een kleur die gewoonweg vloekt met de rest van uw woonkamer. Wat zijn momenteel, in 2020, de meest trendy kleuren die gebruikt worden voor behang en om muren te verven? Welke trends zijn er verder precies qua behang en kleurgebruik? Als u dit blog goed doorleest, bent u precies op de hoogte van de meest populaire kleuren en kleurencombinaties van dit moment!

De 5 nieuwste behang- en schildertrends voor uw binnenmuren
© Pixabay.com

1. Behang met natuurlijke patronen en kleuren

Een van de grootste trends qua behang is momenteel het gebruik van behang met natuurlijke prints en kleuren. Het egale behang – dus eenkleurig behang – of behang met standaard patronen kan altijd, maar is momenteel niet de trend. Door te kiezen voor behang met een botanisch tafereel, palmbomen prints of behang met daarop bergen of zeeën, haalt u letterlijk de natuur uw woning binnen. Naast deze behangvarianten zijn behangsoorten in natuurkleuren als groen, bruin en geel ook in de mode. Dit behangtype komt overigens nog beter uit de verf, al u kiest voor een combinatie met natuurlijke materialen. Denk aan houten meubilair, rotan stoelen en rieten manden. U creëert op die manier een ontspannen en rustgevend interieur!

2. Classic Blue is de grote kleurentrend

Naast natuurlijke kleurvarianten is dit jaar classic blue een van de hypes in kleurenland. Deze kleur is door het Amerikaanse kleureninstituut Pantone uitgeroepen tot de meest gave kleur om in 2020 als interieurkleur te gebruiken. Het grote voordeel van classic blue als kleurvariant is dat deze kleur tijdloos is en rust uitstraalt. Blauw als kleur wekt sowieso vertrouwen en heeft een kalmerend effect. Classic Blue is dan ook een absolute aanrader als interieurkleur. Als alternatief kunt u ook kiezen voor de blauwvariant Kimono Blue, die goed bij Classic Blue past. Kimono Blue is een kleur die door de Engelse verf- en behangspecialist Graham & Brown wordt geleverd en als verfkleur en behangkleur ook in België en Nederland wordt geleverd.

De 5 nieuwste behang- en schildertrends voor uw binnenmure
© Pixabay.com

3. Ga voor klassiek

Dit jaar zijn ook klassieke behangpatronen flink in trek. Zoekt u een stijlvolle en elegante stijl voor uw binnenmuren, dan maakt u met klassieke patronen en materialen en goede slag. Zo is onder meer behang in marmerstijl populair. Maar ook kunt u gaan voor behang met klassieke figuurtjes en patronen, die doorgaans in neutrale kleuren als grijs, wit en varianten daarop verkrijgbaar is.

4. Vintage mag weer

Ten slotte is een van de trends van 2020 kiezen voor vintage of retro behang. Kies gerust voor oranje of bruin behang uit de jaren 1970. Of voor ouderwetse patronen en stijlen. Natuurlijk moet het niet te oubollig worden, maar eigenlijk mag alles dit jaar!

5. Kies voor tijdloze pastelkleuren

Net als de afgelopen jaren zijn in 2020 zachte pastelkleuren, zoals lichtroze, een zachte kleur geel of lichtblauwe kleuren populair. Een voordeel van deze zachte kleurenvarianten is dat ze tijdloos en elegant zijn. Verder zijn deze lichte kleuren goed te combineren met allerlei andere kleuren en met houten meubilair. Kiest u voor pastel, dan hoeft u niet bang te zijn dat u over enkele jaren de muren opnieuw moet behangen of schilderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *