Comfortabele tuintrends van 2022

De afgelopen twee jaar hebben we de meerwaarde van een tuin meer dan ooit in kunnen zien. Dit betekent dan ook dat we meer tijd besteden aan de inrichting van onze tuinen. Wil jij jouw tuin ook een opknapbeurt geven? Met deze comfortabele tuintrends wil je nooit meer weg uit je eigen tuin.

Tuintrend 1: De groene oase

Nederlanders houden van groen én van tuinieren. Al in de vroege voorjaarszon, staan we graag met onze handen in de aarde te wroeten. En dat is niet voor niets: een groene omgeving maakt namelijk blij, ontspant en activeert. Wil je zelf een groene oase in jouw tuin creëren? Maak dan eens ruimte voor kleurrijke bloemen en planten, leg een groen dak aan op de uitbouw en bekleed je bakstenen schuur met composiet rabatdelen – voor een echt natuurlijke uitstraling.

© Pixabay.com

Tuintrend 2: De wellnesstuin

Tover je tuin om tot een ultieme ontspanningsplek. Wie wordt er niet gelukkig van een wellnesstuin? Creëer een plek waar je uitgebreid kunt ontspannen, genieten en tot rust kunt komen. Dat is immers waar ‘wellness’ voor staat. Maak er een fijne plek van om frisse lucht in te ademen, te relaxen in het zonnetje en zo al je gedachten even los te kunnen laten. Je kunt de wellnesstuin zo luxe aanpakken als je zelf maar wilt. Pak flink uit en schaf een hottub aan of houdt het simpel(er) met veel groen en een comfortabel ligbed.

© Pixabay.com

Tuintrend 3: De ‘buitenkamer’

Deze trend was al aan een opmars bezig, maar heeft de tuinwereld de afgelopen twee jaar in sneltreinvaart veroverd: de tuin als ‘buitenkamer’. In deze trend lopen binnen en buiten meer dan ooit in elkaar over. Er wordt tegenwoordig nagenoeg evenveel waarde gehecht aan de inrichting buitenshuis als de inrichting binnenshuis. Dit wil zeggen dat er niet meer wordt gerommeld met plastic tuinmeubilair en gammele barbecues, maar dat de tuin wordt gesierd door comfortabele loungesets, tuinhaarden en moderne buitenkeukens. Met een terrasoverkapping wordt de tuin zelfs een daadwerkelijke verlenging van de woning en wordt buitenleven nóg aantrekkelijker – het hele jaar door!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *