7 onmisbare spullen om comfortabel te kamperen

De charme van kamperen is dat het toch altijd een beetje behelpen is. Koken op een enigszins wankel gasstelletje, zo onopvallend mogelijk met je toiletrol over de camping wandelen en altijd is er wel een mug die de ingang van je tent weet te vinden. Nu kun je natuurlijk een huisje of een volledig ingerichte tent boeken op een camping, maar dat voelt toch een beetje als vals spelen. Met deze zeven dingen maak je jouw kampeervakantie net wat comfortabeler, maar ben je toch ‘echt’ aan het kamperen.

7 onmisbare spullen om comfortabel te kamperen
© Pexels.com

1. Een goede tent
Kamperen begint natuurlijk met een tent. Als je nog ergens een tentje hebt liggen, check dan ruim voor vertrek of deze nog compleet en in goede conditie is. Je zult de eerste niet zijn die eenmaal op de camping aangekomen een lekkend exemplaar dat onder de schimmelvlekken zit uit de hoes haalt. Ga je een tent aanschaffen, bedenk dan wat je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld kunnen staan in de tent, of vind je het vooral belangrijk dat de tent licht van gewicht is en snel is op te zetten?

2. Comfortabele campingstoelen
Aan het einde van de middag is het altijd heerlijk thuiskomen bij je tentje. Zeker als er een stel comfortabele campingstoelen op je staat te wachten. Zet je campingstoel in de relaxstand, beentjes op een voetenbankje en genieten maar!

3. Een stabiele campingtafel
Naar de camping neem je geen enorme tafel mee, maar kies ook niet voor een te klein exemplaar. Je wilt er comfortabel aan kunnen eten, ook al is het maar een simpel eenpansgerechtje, en ’s avonds gezellig een spelletje doen, is ook vaste prik tijdens een kampeervakantie.

4. Een lekkere slaapmat of luchtbed
Een goede nachtrust is belangrijk, ook tijdens je kampeervakantie. Overdag heb je misschien al een dutje gedaan in je comfortabele campingstoel, maar ’s avonds wil je gewoon lekker plat en niet als een soort prinses op de erwt ieder steentje voelen dat onder je campingmatras ligt. Investeer dus in een comfortabele slaapmat of goed luchtbed.

7 onmisbare spullen om comfortabel te kampere
© Pexels.com

5. Een lekkere slaapzak
Tijdens warme zomeravonden kan een laken al voldoende zijn, maar het koelt ’s avonds vaak behoorlijk af. Qua slaapzakken heb je de keus uit een mummy- of dekenmodel. Een mummymodel geeft over het algemeen wat meer warmte en beweegt mee in je slaap. Een dekenmodel kun je makkelijk openritsen als je weg ligt te smelten in je tentje. Afhankelijk van het seizoen waarin je gaat kamperen en je persoonlijke voorkeur, kies je de beste slaapzak voor jouw situatie.

6. Een verlengsnoer en stekkerdoos met USB-ingang
Ook in een tent is het prettig om stroom te hebben, al is het maar voor een lichtje of om je telefoon op te laden. Om de elektriciteit van de stroompaal naar je tent te krijgen heb je een verlengsnoer nodig en een stekkerdoos met USB-ingang is praktisch om meerdere dingen tegelijk aan te kunnen sluiten.

7. Een tentlamp
Een lampje bij je tent is altijd fijn; of je nu ’s avonds nog even in je boek wilt lezen voor de tent, of nog iets moet zoeken in het donker. Je hebt onder andere handige exemplaren die je op kunt hangen, sullig ogende maar o zo praktische hoofdlampen en lampen die op zonne-energie werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *