Revalidatie en pijnverlichting in Utrecht

Iedereen, man of vrouw, jong of oud, komt ooit in zijn leven wel eens of meerdere keren bij een fysiotherapeut terecht. Fysiotherapie is dan ook een afdoend antwoord op heel wat ongemakken, pijn en fysieke klachten. Revalideren na een operatie? De fysiotherapeut helpt je erdoorheen. Overdreven kromming van de rug? De juiste oefeningen helpen je houding te verbeteren. Nekpijn of lage rugpijn? Na een manuele behandeling stap je als herboren weer buiten. Bij Alpha Fysiotherapie in Utrecht Oost weten ze er alles van.

Revalidatie en pijnverlichting in Utrecht
© Pixabay.com

Wat is fysiotherapie?

Met fysiotherapie worden allerlei klachten behandeld aan spieren, gewrichten, banden, zenuwen en bloedvaten. Door diverse behandelingen en oefeningen wordt pijn verminderd en kan het lichaam weer beter bewegen. Ook wanneer je niet echt een blessure hebt opgelopen, maar bijvoorbeeld nek- of rugpijn hebt door lang in dezelfde houding te moeten werken, dan kan fysiotherapie verlichting brengen. Je leert een betere houding aan om de wervels te ontlasten. Je ontdekt hoe je je werkplek ergonomischer kunt inrichten. Met specifieke oefeningen versterk je bepaalde spieren, die de overbelasting van je lichaam kunnen tegengaan. Een massage maakt je helemaal soepel en los. En zo zijn er nog tal van behandelingen, die je het dagelijkse leven een pak lichter kunnen maken.

Wat is Alpha Fysiotherapie?

Alpha Fysiotherapie stelt 25 therapeuten te werk op verschillende locaties in Utrecht en het Gelders rivierengebied. Het merendeel hiervan zijn gespecialiseerd als manueel-, sport- of kinderfysiotherapeut. Daarbij zijn er ook nog oefentherapeuten, diëtisten, trainers, echografisten en sportmasseurs. Er staat met andere woorden een heel team voor je klaar om je binnen de kortste tijd van je kwalen af te helpen en je weer fit te krijgen. Een verwijzing van een arts is niet nodig om bij Alpha Fysiotherapie binnen te stappen. Bovendien hebben ze de beste contracten met alle zorgverzekeraars.

Revalidatie en pijnverlichting in Utrech
© Pixabay.com

Wat is Alpha Fysiotherapie Utrecht Oost?

Bij Alpha Fysiotherapie in Utrecht Oost kun je terecht voor de revalidatie van schouder, knie, peesontsteking, heup en sportgerelateerde klachten. Op het gebied van revalidatie na een operatie hebben zij enorm veel ervaring. Ook de manuele behandeling van lage rugpijn en nekpijn is een van hun specialisaties. Voor al deze klachten kun je met of zonder doorverwijzing van een arts aankloppen in Utrecht Oost. Dat kan iedere werkdag, ook ‘s avonds en soms ook in het weekend. Een afspraak maken kan heel eenvoudig telefonisch of via de website.

Alpha Fysiotherapie in Utrecht legt zich ook toe op echografie en shockwave. Andere technieken die in dit centrum gebruikt worden zijn onder meer dry-needling, manuele therapie, sportspecifieke oefeningen en mobilisaties. Al deze technieken dragen zonder meer bij tot een sneller herstel.

In Utrecht Oost kun je rekenen op een enthousiast, kundig en ervaren team, waar je gemakkelijk een ‘klik’ mee maakt. Vertrouwen en een goede verstandhouding met je therapeut is dan ook geen overbodige luxe, als je bedenkt dat je je voor sommige revalidatietrajecten gedurende lange tijd en meermaals per week moet overleveren. Een therapeut moet niet alleen een goed technicus zijn, hij of zij moet ook een aangenaam persoon zijn, bij wie je je op je gemak voelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *