Met deze tips geef je je liefdesrelatie weer een boost

Of je nu slechts enkele maanden samen bent met je partner of 25 jaar met hem of haar bent getrouwd, relaties ontstaan altijd ​​vanuit verliefdheid, toewijding en wederzijds respect. Het zou best kunnen dat jij er van overtuigd bent dat je een perfect harmonieuze relatie hebt maar denkt jouw partner daar ook zo over?
Hoewel elke relatie anders is, is er geen enkele relatie die de perfectie evenaart. Met deze tips kun je je liefdesrelatie opnieuw een boost geven zodat de eventuele sleur die er ingeslopen is voorgoed verdwijnt.

Met deze tips geef je je liefdesrelatie weer een boost
© Pixabay.com

Vermijd saaie herhalingen
Communicatie is één van de meest belangrijke succesfactoren binnen elke relatie. Interesse tonen in je partner door te vragen hoe zijn of haar dag is verlopen kan voor jou dé manier zijn om jouw betrokkenheid te tonen. Maar hoe saai wordt het als je het steeds opnieuw vraagt. Waarom niet een beetje extra moeite doen en je partner verrassen met een meer originele vraag? Zo voorkom je dat je in routine valt en meer zinvolle discussies gaat voeren.

Plan maandelijks een gezellige date night samen
Waarschijnlijk ben je allebei druk met werken, huishouding, hobby’s enz. Reserveer daarom elke maand een avondje waarop je samen kunt genieten van elkaar. Waarom niet een avondje samen naar de film, naar de sauna, uit eten gaan of gewoon een leuk gezelschapsspelletje spelen voor volwassenen? Eén avond/nacht zonder tv, smartphone of wat dan ook. Alleen jullie twee en je zult zien dat dit je weer dichter bij elkaar brengt.

Durf je waardering uit te spreken
Het gemak dat een relatie met zich meebrengt, is de reden dat we niet meer geneigd zijn om, zo nu en dan, onze partner de hemel in te prijzen. Je hoeft niet elke minuut van de dag te zeggen hoe blij je bent met je vriend of vriendin maar laat de dingen die hij/zij voor je doet, ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Ieder woordje van dank of erkenning doet iets goeds met een mens.

Met deze tips geef je je liefdesrelatie weer een boos
© Pixabay.com

Toon je genegenheid
Eerlijk… hoe lang is het geleden dat je de hand van je partner nog eens vast pakte op straat? Wanneer gaf je hem/haar voor het laatst nog een warme knuffel of omhelzing? Jij weet dat je van je partner houdt maar dit neem niet weg dat je wederhelft geen nood heeft aan die momenten van fysiek contact buiten de slaapkamer.

Vermijd veldslagen
Soms is gelijk hebben niet zo belangrijk als medeleven. Hoewel je waarschijnlijk zo nu en dan conflicten hebt met je partner, is niet elk argument een uitdaging om te zien wie de sterkste is. Het is uiteraard niet zo dat jij de schuld van alles moet nemen, maar dat jij degene bent die beslist welke veldslagen het waard zijn om voor te vechten. Hoewel het een zalig gevoel geeft als je weet dat je gelijk hebt, stel je jezelf op zulke momenten best de vraag ‘Wat wil ik nu in feite, gelijk krijgen of gelukkig zijn.’

Maak ook tijd voor jezelf
Hoe we met onszelf omgaan, is hoe we in een relatie handelen – als je bijvoorbeeld te weinig zelfvertrouwen hebt, zoek je de zekerheid in je relatie. Om ergernissen van je partner te voorkomen, is het van essentieel belang om een ​​sterk gevoel van eigenwaarde te hebben. Waarom niet investeren in een nieuwe hobby, plannen maken met een paar vrienden of stappen ondernemen om te ontdekken wie je bent als persoon. Door verliefd te worden op jezelf, ben je de beste versie van jezelf voor de persoon die toevallig ook verliefd werd op jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *