Een gewaarschuwd man is er 2 waard, een verzorgde man 4

De ontwikkelingen en trends op het gebied van mannenverzorging volgen elkaar in snel tempo op. Zo is bijvoorbeeld het dragen van een stoer stoppelbaardje weer helemaal trendy, terwijl baarden enkele jaren geleden nog ‘not done’ waren. Ook qua mannen kapsels, kledingstijl, schoenkeuze, ontspanning en sporten als fitness, bodybuilding of de keuze voor lekkere geurtjes zijn er telkens nieuwe ontwikkelingen als het gaat om mannenverzorging. In dit blogartikel lees je alles over de 4 belangrijkste actuele ontwikkelingen en trends qua mannenverzorging.

Een gewaarschuwd man is er 2 waard, een verzorgde man 4
© Pixabay.com

1. De meest trendy mannen kapsels van dit moment

Op dit moment is een van de meest trendy mannen kapsels het traditionele opgeschoren kapsel. Dit kapsel doet het al jaren goed en ziet er snel en flitsend uit. En, ook niet onbelangrijk: veel vrouwen vinden een mannenkapsel dat opgeschoren is woest aantrekkelijk. Naast dit klassieke opgeschoren hoofdhaar is sinds enige tijd ook weer wat langer haar, en dan lekker wild tot in de nek, een goede keuze. Een kapsel van het type ‘messy’ komt vooral bij mannen die van casual kleding houden goed tot zijn recht. Trek met wat langere haren dus regelmatig een nette spijkerbroek aan, in combinatie met een mooie blouse. En: je baard laten staan is bij een warrig en wat langer mannenkapsel iets wat jouw looks extra sexy maakt.

2. Fitnessen en/of bodybuilding

De moderne man van vandaag is een man die aandacht besteedt aan zijn lichaam. Het verbaast dan ook niet dat veel mannen regelmatig de sportschool bezoeken. Twee keer per week richting het fitnesscentrum gaan, is een minimale vereiste voor een goed resultaat. Mannen kijken hierbij veel naar video’s met speciale oefeningen, die het beste resultaat opleveren. Zeker als je aan bodybuilding doet, is het verstandig om goede instructievideo’s te bekijken om jouw oefeningen en sets zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. En daarbij besteed je als eigentijdse man natuurlijk voldoende aandacht aan de kleding die je tijdens het sporten draagt. Kies voor stoere en lekker zittende sneakers en een strak en vochtregulerend t-shirt, zodat je jouw oefeningen relaxed en efficiënt kunt uitvoeren.

Een gewaarschuwd man is er 2 waard, een verzorgde man
© Pixabay.com

3. Mannengeurtjes

Een chique man draagt tegenwoordig een lekker geurtje. Natuurlijk kies je voor een imposante herenparfum, die de neusvleugels van jezelf en anderen streelt. Een klassieker die altijd aanslaat, is de Blue de Chanel, een heerlijke houtachtige parfum met een verleidelijke flavour. Naast deze topparfum doet de Paco Rabanne 1 Million het goed. En zo zijn er nog diverse andere topparfums die je als man laten excelleren, zoals de Sauvage van Dior, Le Male van Jean-Paul Gaultier of de Hugo Boss Bottled.

4. Kledingtrends onder mannen

Stijlvolle en gepaste kleding is hét visitekaartje van de moderne man. Niet voor niets luidt een bekend spreekwoord dat kleren de man maken. Maar ze kunnen hem ook breken als de mannenkleding die gedragen wordt ongepast, slordig of uit de tijd is. Dit jaar is een van de kledingtrends het gebruik van pastelkleuren en poederkleuren. Het mooie aan deze kleurvarianten is dat ze eenvoudig te combineren zijn met tal van kledingstukken. Een tijdloze, strakke blouse – of deze nu wit, blauw of zwart is – is een blijvende kledingstijl die ook dit jaar weer ‘in’ is onder mannen. Maar, let op: ook ruitenblouses mogen weer en zijn dan ook steeds vaker in het straatbeeld te zien. En ten slotte hebben wollen mannenjassen een comeback gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *