Do’s en don’ts op een First Date

Heb je binnenkort een first date? Dan zal je waarschijnlijk wel zenuwachtig zijn. Dat is logisch, het is altijd spannend om voor de eerste keer met iemand af te spreken. Je weet helemaal niet wat je moet verwachten en al helemaal niet hoe je je moet gedragen. First dates mogen dan misschien stresserend zijn, maar ze zijn ook heel spannend op een positieve manier. Heb jij binnenkort een eerste date en ben je gewoon té zenuwachtig, omdat je totaal niet weet hoe je je moet gedragen? Stresseer dan niet langer, want hieronder vertellen we je de do’s en don’ts op een eerste date!

Do's en don'ts op een First Date
© Pixabay.com

Don’t: vertel niet té veel over jezelf

Bij een eerste date is het belangrijk dat je elkaar leert kennen. Dat wil dus zeggen dat je naar elkaar moet luisteren. Als er iemand constant over zichzelf vertelt, dan geeft dit de andere persoon een slecht gevoel. Het kan egoïstisch en ongeïnteresseerd overkomen. Over jezelf praten mag wel, maar wees vooral ook een luisterend oor. Als de andere iets vertelt, onderbreek hem/haar dan niet. Vertel over jezelf als de andere daar naar vraagt en als er stilte valt, stel dan een vraag aan je date.

Do: positief blijven

Wanneer je op date gaat, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk positief blijft. Het kan zijn dat je date je op het eerste zicht niet aanstaat. Misschien heeft hij/zij rare trekjes of misschien zei hij/zij iets dat je niet aanstond? In dat geval is het misschien moeilijk om nog enthousiast te zijn, maar als je de date moet uitzitten met slechte gevoelens tegenover de andere, dan zal het voor beiden een onaangename en onwennige date worden. In plaats daarvan: probeer het van je af te zetten en geen vooroordelen te vellen. Stel meer vragen, zodat je leuke dingen kunt ontdekken van die persoon of vertel iets grappigs om het ijs te breken.

Do's en don'ts op een First Dat
© Pixabay.com

Do’nt: probeer niet te hard

Een eerste indruk is erg belangrijk, want je kan het nooit overdoen. Dat geeft ook veel stress met zich mee. Het is belangrijk dat je je niet te veel focust op je stressgevoelens, want dat zou de date weleens kunnen verpesten. Misschien durf je dan niets meer te zeggen of praat je juist te veel. Je stress in toom houden kan je doen door niet te hoge verwachtingen te hebben en door gewoon jezelf te blijven. Probeer niet te hard om indruk te maken, lieg vooral niet en laat flauwe moppen ook achterwege. Geef geen antwoorden, omdat je denkt dat de andere dat wil horen, want uiteindelijk komt de waarheid toch aan het licht. Vindt je date jou niet leuk zoals je bent? Dan is hij/zij je misschien toch niet waard!

Do: interesse tonen in de ander

Goede vragen stellen is erg belangrijk op een eerste date. Vragen tonen de andere dat je interesse hebt, voornamelijk als je ook goed luistert naar de persoon. Levensvragen stellen zijn een goede manier om elkaar te leren kennen. Let wel op dat de vragen die je stelt niet té persoonlijk of opdringerig zijn, want dat zou weleens het omgekeerde effect kunnen hebben. Stel hem/haar dus op de eerste date niet meteen vragen over trouwen, samenwonen of kinderen, maar stel vragen over zijn/haar job, levensdoelen, enzovoort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *