De beste kamerplanten voor mensen zonder groene vingers

Je bent helemaal dol op plantjes. Moest het kunnen zou je heel je huis vol zetten. Er is maar één probleem: jij hebt totaal geen groene vingers. Sterker nog, telkens je een plant koopt laat de plant na een aantal weken de moed hangen. In plaats van een vrolijk plantje schiet er enkel nog een hoopje ellende over. Je vindt het jammer want jij wordt ontzettend vrolijk als je een plant ziet, alleen worden de planten niet zo vrolijk van jou. Toch is er goed nieuws: er zijn kamerplanten die geschikt zijn voor mensen die totaal geen groene vingers hebben. Benieuwd welke dat zijn? We hebben hieronder een handig lijstje gemaakt!

De beste kamerplanten voor mensen zonder groene vingers
© Pixabay.com

Een vetplantje

Vetplanten zijn makkelijk in onderhoud, je kan ze een beetje vergelijken met een cactus. Net zoals een cactus, hebben ze niet veel water en zonlicht nodig. Als je dus een keertje vergeet water te geven, dan kan dit helemaal geen kwaad. Het leuke is dat vetplantjes verkrijgbaar zijn in vele uitvoeringen. Er is dus zeker wel een vetplantje naar je smaak. Waar je wel op moet letten: de plant mag niet te groot worden voor zijn pot, als dat wel het geval is, dan moet je hem verplanten.

Een luchtplant

Een andere leuke soort planten zijn de luchtplanten. Dit zijn opvallende planten die niet veel zorg nodig hebben. Een luchtplant heeft namelijk geen aarde nodig, dus er is ook geen gedoe met bloempotten. Waar plaats je een luchtplant dan? Een luchtplantje kan je eigenlijk overal kwijt, denk maar aan een stolp of in een hanger. Je moet er wel op letten dat je ze niet in het zonlicht hangt. Om de zoveel tijd moet je ze ook een beetje water geven, dat kan je makkelijk met een plantenspuit.

De sanseveria

Misschien heb je deze plant weleens bij je grootmoeder thuis zien staan? Deze plant staat namelijk bekend om zijn oubollig karakter, maar eigenlijk kan je het zien als een retroplant, want hij is weer helemaal terug van weggeweest. Deze plant moet je maar om de drie weken water geven en een klein beetje zonlicht. Het is dus een plant waar je lang van zal kunnen genieten!

De beste kamerplanten voor mensen zonder groene vinger
© Pixabay.com

Een cactusje

Een cactus, wie kent het niet? Deze stekelige planten zijn bij vele mensen erg geliefd. Niet alleen omdat ze het interieur een stoer en trendy uitstraling geven, maar ook omdat ze zo weinig verzorging nodig hebben. Cactussen zijn ideaal voor mensen die steeds vergeten om hun planten water te geven. Deze plantjes hebben heel weinig water nodig en ook niet veel zonlicht. Dan moet je nog net opletten dat je niet geprikt wordt!

Een Aloë vera

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van een Aloë vera plantje? Dit plantje staat bekend om zijn geneeskrachtige werking, maar daarnaast is hij ook erg leuk om in huis te houden. Je kan hem overal zetten en hij heeft niet veel water nodig. Vergeet je hem voor een paar weken? No problemo, want ook dan zal je plant nog stralen!

De graslelie

De graslelie is niet alleen mooi om te hebben, maar ook nuttig. Dit plantje heeft een goede zuiverende werking, waardoor je kan genieten van frisse lucht in je huis. Je zet hem het best niet in direct zonlicht. Tenminste toch niet als je bruine bladeren wilt voorkomen. De plant heeft één keer per week water nodig en voor de rest moet je er niet naar omkijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *